Conferentie: The War on Drugs and Human Rights in the Philippines

picture

Sinds de verkiezing van President Duterte is de “War on Drugs” hoofdpaginanieuws als gevolg van honderden executies in verband met drugs en de massale mensenrechtenschendingen. Maar voorheen was het respect voor de mensenrechten evenmin gegarandeerd. Onder de vorige presidenten Gloria Macapagal-Arroyo en Beningo Aquino III werden mensenrechtenmilitanten lastig gevallen en werden ze opgesloten, verdwenen ze en werden ze vermoord. Daarom vind er sinds 2008 een periodiek onderzoek van de Verenigde Naties plaats over de Filipijnen.

Van 2 tot 12 mei zal de VN-Mensenrechtenraad het land onderwerpen aan een universeel periodiek onderzoek (UPR) te Genève. Naast vertegenwoordigers van de regering, zal er een delegatie van het maatschappelijk middenveld aanwezig zijn, de zgn. "UPR Watch". Een deel van deze delegatie zal aanwezig zijn te Brussel op 15 mei om te spreken over het universeel periodiek onderzoek, over de oorlog tegen drugs en de strijd tegen mensenrechtenschendingen op de Filipijnen.

De actualiteit, de rol van internationale druk en de vooruitzichten van het vredesproces zullen aan bod komen en er zal ruimte zijn om je vragen aan de sprekers te stellen!

Met:
Dr. Angie Gonzales - International Coalition for Human Rights in the Philippines
Sharon Cabusao - Vrouwenorganisatie Gabriela en voormalige politieke gevangene
Br. Jun Santiago - Fotojournalist die reportages maakte over de War on Drugs & lid van Rise up for Life and Rights Network
Ms. Johanna dela Cruz - National Council of Churches in the Philippines
Nardy Sabino - Promotion of Church People's Response en Rise Up.

Locatie: Zaal Hepburn, GC Elzenhof, Kroonlaan 12, 1050 Elsene (Brussel).
Datum: 15/05/17
Deuren: 18h30
Aanvang: 19h00
Gratis inkom

Organisatie: Intal Brussels Philippines, G3W & UPB
Onderdeel van de Stop The Killings-campagne