10 december 2008: Tijd voor een nieuwe actie Stop the Killings!!

In 2008 wordt de 60e verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens gevierd. Reden om te vieren? Wij zijn niet overtuigd..

Nog steeds worden op de Filippijnen, in Colombia, Guatemala en elders in de wereld te veel mensen vermoord omdat ze opkomen voor hun rechten of die van een ander. Recht op een waardig inkomen, op gezondheid, op een dak boven het hoofd, ... Journalisten, syndicalisten, arbeiders, boeren, mensenrechtenactivisten, advocaten, jongeren en vele andere die voor deze basisrechten opkomen worden het slachtoffer van staatsrepressie omdat ze durven ingaan tegen het corrupte systeem waarin ze leven. De moorden gaan door, in een systeem van straffeloosheid. Met het platform Stop the Killings voeren we opnieuw actie om deze moorden tegen te gaan! De campagne kadert dit jaar binnen de internationale campagne Decent Work, Decent Life (Waardig Werk), waarin vooral het recht op een waardig inkomen, job en het recht op vereniging centraal staat.

We roepen iedereen op om op 10 december , de internationale dag van de mensenrechten, om 18u30 samen te komen aan het Muntplein in Brussel om deze moorden af te keuren! Vandaar houden we een ingetogen fakkelwake naar het Internationaal Vakverbond waar we een kunstwerk zullen inhuldigen van Stop the Killings voor alle slachtoffers. We verdelen dit jaar (namaak) kogels, die jullie moeten meebrengen op 10 december, en die verwerkt zullen worden in het kunstwerk dat tentoongesteld zal worden in het Internationaal Vakverbond, waar dagelijks syndicalisten uit het Zuiden passeren.

De kogels zijn te verkrijgen op info@stopthekillings.be. Tot daar!

Contactpersonen actie: Wim De Ceukelaire 02/209 23 55 en Johan Fobelets 0476/412522.

Transport:
Vanuit Leuven zijn er bussen vanaf de parking Bodart om 17.30u. Je kan je plaats reserveren via lbc-nvk.leuven@acv.csc.be.

In Gent wordt er afgesproken om 17. 40u in de centrale hal van het station Gent-Sint-Pieters. Voor eventuele vragen kan je terecht bij Sara Fobelets via sarafobelets@gmail.com of op het nr. 0486/33 64 94.

In Vilvoorde afspraak 17u45 aan station vilvoorde. Voor meer info Lut cromphout 0498 077367.

BijlageGrootte
PDF-pictogram definitief affiche ned.pdf0 bytes