Steun het kind van een activist

kinderen van organizers (foto: G3W)

De lidorganisatie van het platform Stop the Killings Geneeskunde voor de Derde Wereld nam op 1 januari 2013 het financieel adoptieprogramma over van Steunfonds Filippijnen Overpelt, een andere lidorganisatie van het platform. Met een maandelijkse steun van 25 euro of meer kan je een kind, een gezin én een progressieve organisatie steunen.

Jouw bijdrage wordt besteed aan het onderwijs van een Filippijns kind waarvan tenminste één ouder actief is in bijvoorbeeld een vakbond, een stadsarmen-, boeren-, mensenrechten- of vrouwenorganisatie. Op die manier wordt de financiële last voor de ouders aanzienlijk verlicht en kunnen zij zich volledig inzetten voor hun organisatie. Er zijn op dit moment al 120 Belgen die zich elke maand opnieuw solidair tonen.

We ondersteunen via deze weg kinderen van voltijdse activisten binnen de Filippijnse volksorganisaties. De meesten zijn kinderen van activisten van de vakbondskoepel Center for Trade Union and Human Rights, maar het project is ook actief in de andere sectoren zoals boeren-, mensenrechten- en vrouwenorganisaties. Doorheen de jaren breidde het project zich van Manilla uit het platteland (Baguio in Luzon). Deze volksorganisaties komen op voor een nationale onafhankelijkheid en een echte democratie.

Wil je meer info over hoe een kindje financieel te "adopteren"? Stuur dan een mailtje naar Lena: lena@g3w.be

Meer informatie vind je op www.g3w.be