Foutmelding

  • Notice: unserialize(): Error at offset 256 of 351 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/stopthekillings/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 492 of 493 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/stopthekillings/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 521 of 522 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/stopthekillings/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 576 of 577 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/stopthekillings/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 450 of 451 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/stopthekillings/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 454 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/stopthekillings/public_html/includes/bootstrap.inc).

Vakbondsleider vermoord in Colombia

picture

Het eerste slachtoffer van het antivakbondsgeweld in Colombia in 2012 is Mauricio A. Redondo, een vakbondsleider van de petroleumvakbond USO, al bijna 10 jaar partner van de Algemene Centrale van het ABVV.

Tijdens de aanslag op 17 januari stierf niet alleen Mauricio, maar ook zijn vrouw Janeth Ordóñez Carlosama, waardoor hun vijf kinderen als wees achterblijven. Ook andere vakbondsleiders van de USO en verschillende leiders van de gemeenschap ontvingen bedreigingen via sms en mail. Er werd ook gedreigd met een bomaanslag op een kantoor van de vakbond.

Mauricio werkte bij een onderaanneming van het staatsoliebedrijf Ecopetrol en was een leidinggevend figuur bij de recente protesten van arbeiders naar aanleiding van de slechte arbeidsomstandigheden in het bedrijf en de schade die de productieactiviteiten toebrengen aan het milieu.

In 2011 werden 29 syndicalisten vermoord in Colombia. Sinds 1986 werden al 116 leiders van de USO vermoord. Het dramatische aantal daalde sinds de samenwerking met het ABVV, maar het geweld laaide recent terug op.

Bron: ABVV