Benefietconcert in Gent ten voordele van Filippijnse mensenrechtenadvocaten

Kinderen van verdwenen ouders.. (foto: Desaparecidos, 2013)

Op vrijdag 18 oktober wordt in het NT Gent een pianoconcert georganiseerd ten voordele van de advocaten van de Filippijnse organisatie NUPL. Tickets kosten 15 euro. Wie niet van klassieke muziek houdt kan een steunkaart kopen, voor 5 of 20 euro. 

In de Filipijnen maakt een sterke sociale beweging werk van een meer rechtvaardige samenleving. Maar elementaire mensenrechten zijn niet gegarandeerd. Politieke opposanten worden bedreigd, gekidnapt of vermoord. Ook gezondheidswerkers, journalisten, vakbondslui, leiders van etnische minderheden en leden van boeren- en vrouwenorganisaties lopen gevaar.

NUPL (The National Union of Peoples’ lawyers in the Philippines) is een organisatie van advocaten die zich vrijwillig inzetten om slachtoffers van mensenrechtenschendingen te helpen. Daarmee lopen ze ook zelf elke dag risico's.

Pianoconcert

Verschillende organisaties slaan de handen in elkaar voor een benefiet ten voordele van het NUPL: de Provincie Oost-Vlaanderen, Bevrijde Wereld, Geneeskunde voor de Derde Wereld, intal, PROGRESS Lawyers Network, Ugnayan Pilipino sa Belgium, Kaangayan vriendenkring en LBC-NVK.

Pianisten Lies Colman en Tom Hermans zullen een romantisch programma spelen met stukken van o.a. Antonín Dvorák en Johannes Brahms voor vierhandig klavier. Brahms’ populaire 5de Hongaarse dans zal daarbij niet ontbreken. Maar ze houden nog enkele verrassingen in petto. Ze worden vergezeld door tenor Abdul Candao en sopraan Armela Fortuna die de Filippijnen verlieten om in Europa een succesvolle carrière uit te bouwen.

Gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor o.m. ontwikkelingssamenwerking en welzijn in Oost-Vlaanderen, brengt een solidariteitsboodschap.

In de hal van NTGent kan er nadien nog nagepraat worden bij een drankje en een hapje.

Koop nu je tickets!

Tickets of steunkaarten bestellen kan via info@stopthekillings.be. Ook giften aan NUPL zijn welkom via een overschrijving op het rekeningnr. van Geneeskunde voor de Derde Wereld, IBAN: BE15 0010 4517 8030 (BIC: GEBABEBB) met vermelding “voor NUPL”. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

Het NT Gent bevindt zich op het Sint-Baafsplein 17 te Gent.

Zie ook het Facebook evenement.

affiche concert