Flashmob herdenkt moord op Nederlandse hulpverlener

Een jaar geleden meldden we de moord op de Nederlandse hulpverlener Willem Geertman. De 67 jarige man werd op 3 juli 2012 neegeschoten voor zijn kantoor in San Fernando, Pampanga in het noorden van de Filipijnen.  In het station van Utrecht werd op 03 juli 2013 een flashmob georganiseerd om de moord te gedenken.

Willem kwam als missionaris naar de Filippijnen en ging zich later wijden aan gemeenschapsontwikkeling in Centraal Luzon. Hij was actief betrokken bij landrechten en problemen omtrent milieubescherming in de regio, in het bijzonder bij de bescherming van de bossen in Aurora, Pampanga en Zambales tegen de houtkap en mijnbouw. 

Vanwege de aard van zijn werk en zijn betrokkenheid bij volksorganisaties die kritiek hebben op de overheid, zijn er sterke vermoedens dat deze moord politiek gemotiveerd is. 

Een jaar na de feiten is er nog steeds geen rechtvaardigheid. Wel integendeel, de Filippijnse overheid is er nog steeds niet in geslaagd om de daders, die gefilmd zijn, te arresteren en voor het gerecht te brengen.

Kijk hier naar het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=abyGIAjhcbA&feature=youtu.be