Op 10 december deelt Stop the Killings mensenrechtenprijzen uit

picture

Het is stilaan een traditie geworden. Op de internationale dag van de mensenrechten, vraagt Stop the Killings aandacht voor de repressie van activisten en syndicalisten in het Zuiden. Dit jaar doet het dit door middel van van een prijsuitreiking. Het platform zal zowel de ‘Human Right Defender’ als de ‘Human Rights violator’ van het jaar met een prijs belonen.

Het belooft een gala-avond te worden in Brussel. Deze keer zullen het echter geen persoonlijkheden uit de sport-, de media- of de culturele wereld zijn die in de schijnwerpers komen te staan. Voor de ‘Human Rights Awards’ nomineerde Stop the Killings specifiek individuen, organisaties of overheden die zich in positieve of negatieve zin hebben onderscheiden met betrekking tot de mensenrechtensituatie in hun land.

Een jury, samengesteld uit vooraanstaande figuren uit media, vakbonden en sociale organisaties, zal haar licht laten schijnen over de nominaties. Maar wie uiteindelijk de prijzen in ontvangst mag nemen, is in eerste instantie jullie beslissing. De komende maand organiseert Stop the Killings een brede bevraging, waarmee het zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Deel daarom de nominaties  met collega's, vrienden en familie en stem massaal.

Iedereen die een stem uitbrengt wordt automatisch uitgenodigd voor de officiële prijsuitreiking en bijhorende receptie op 10 december. Deze gaat door vanaf 19u in de spiegelzaal van gemeenschapscentrum De Markten (Oude Graanmarkt 5, Brussel).

Maar uiteraard laten we ons ook in de publieke ruimte gelden. Net zoals vorig jaar spreken we hiervoor af aan het Centraal Station, waar vanaf 18u een symbolische actie zal worden georganiseerd. Denk maar aan 2012, toen enkele honderden mensen geboeid door de straten van Brussel liepen, of 2011, toen we met minstens evenveel een symbolische stembusgang organiseerden aan het Europees Parlement.

Wees solidair met je collega’s in het Zuiden en doe ook dit jaar weer mee!

Hoe kan je een bijdrage leveren?

  • Kies zelf jouw ‘Human Rights Defender’ en ‘Human Rights Violator’ van het jaar en laat ons jouw motivatie weten. Misschien komt deze wel aan bod tijdens de ceremonie.
  • Maak de campagne bekend bij collega’s, vrienden en familie en roep hen op hetzelfde te doen. Alle middelen zijn goed om de nominaties te ‘delen’
  • Kom naar Brussel op 10 december en laat zien dat mensenrechten je meer waard zijn dan het doorsturen van het mail, of een ‘like’ op Facebook.

Samen brengen we internationale solidariteit in de praktijk!