16 april : Ontmoet de winnaars van de Stop the Killings Awards

picture

De winnaars van de eerste Stop the Killings Human Rights Awards komen naar België! Op 16 april ontvangen we een 12- koppige delegatie van de Filippijnse National Union of People's Lawyers. We hopen jullie daar ook te zien.

4 Maanden geleden trok de tyfoon Haiyan over de Filippijnse archipel. Ze liet een vaag van vernietiging achter. Meer dan één miljoen huizen werden vernield en vier miljoen mensen waren van de ene dag op de andere dakloos. Tot op vandaag zijn er nog steeds families die niet terugkunnen naar hun land. De Filippijnse zakenwereld beleeft daarentegen gouden tijden. Hoe zit het met de mensenrechtensituatie sinds de tyfoon? We vragen het aan de Filippijnse advocaten, en we nodigen ook Jan Vanhuysse uit van de ngo Solidagro, ook lid van het platform Stop the Killings. Hij was in februari in de Filippijnen en bezocht de gebieden getroffen door tyfoon Haiyan.

Iedereen van harte welkom!

Wanneer? Woensdag 16 april vanaf 18u30 in de Kardijnzaal, ACV, Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel

Verloop van de avond:

18u30: Deuren en buffet van Filipijnse hapjes
19u30: Introductiewoord door Stop the Killings
19u40: Korte video tyfoon Haiyan
19u50: Korte getuigenis door Jan Vanhuysse, directeur van de ngo Solidagro. Hij was de hele maand februari in de Filipijnen en bezocht de getroffen gebieden van de tyfoon met een delegatie van de provincie Oost-Vlaanderen.
20u15: Getuigenis van de advocaten van NUPL over hun werk : welke organisaties verdedigen ze? Waarom worden deze organisaties geviseerd? Waaruit bestaat hun werk precies? Hoe zit het in de gebieden getroffen door de tyfoon? Neri Colmenares en Edre Olalia zullen het woord nemen.
21u: Bedankwoord van Stop the Killings en symbolische overhandiging van de award
21u30: Einde

De avond zal doorgaan in het Nederlands, Frans en Engels.

Meer info over NUPL vind je op www.nupl.net