Syndicalisten op inleefreis naar de Filippijnen

picture

De komende weken reizen tien syndicalisten van ACV en LBC-NVK door de Filippijnen. Ze maken er kennis met de sociaal-economische realiteit in het land en willen hun collega's ondersteunen in het strijd tegen de schendingen van mensenrechten en vakbondsrechten. Via een blog blijf je op de hoogte van hun activiteiten.

Even voorstellen...

Wie zijn we? Tien syndicalisten, mannen en vrouwen, van Bilzen over Gent tot Wervik. De deelnemers zijn délégué in de kinderopvang, de metaalsector; personeelsleden van ACV of LBC; actief als vrijwilliger bij Wereldsolidariteit en een armoedeorganisatie. Waarom kiezen wij om drie weken van onze zomervakantie te investeren in een solidariteitsreis, na maanden voorbereiding? Om ervaringen uit te wisselen, te leren van elkaars vakbondswerk, om zelf sterker te staan en mekaar te versterken.

Wij ontdekken …

WordItOut-word-cloud-413113

Wie organiseert? ‘Sama Sama’, Filipijns voor ‘allemaal samen’. We zijn een groep militanten, actief in de deeltakken van de christelijke arbeidersbeweging. Van daaruit stimuleren we solidariteit met werknemers en hun organisaties in de Filipijnen. We zorgen voor uitwisseling tussen syndicalisten van de arbeidersbeweging hier en ginder. We smeden banden door solidariteitsreizen, het uitnodigen van filipino’s om hun verhaal te brengen, een jaarlijks Filippijnenfeest, vorming. We geven materiële steun. We werken actief mee aan solidariteitsacties in gemeenschappelijk front met andere organisaties. We willen voor werknemers, boeren, vrouwen, jongeren het recht om zich te organiseren en op te komen voor een rechtvaardige samenleving. We willen hen ondersteunen in hun strijd tegen de schendingen van mensenrechten en vakbondsrechten. 

Blijf op de hoogte: http://filipijnen2014.wordpress.com/