Wie wint dit jaar de Human Rights Award?

picture

Op 09 december is het weer zover. Dan komt u te weten wie dit jaar de ‘Human Rights Award’ van Stop The Killings in ontvangst mag nemen. Met de prijs wil het actieplatform aandacht vragen voor individuen of organisaties, die zich in 2014 positief of negatief hebben onderscheiden met betrekking tot de mensenrechtensituatie in hun land.

Vorig jaar waren het de Filippijnse mensenrechtenadvocaten van de NUPL en de Colombiaanse regering Santos die in de prijzen vielen. Op basis van de vele, gemotiveerde stemmen uitgebracht door het publiek werd de ene gelauwerd als ‘Human Rights Defender’ en de ander als ‘Human Rights Violator’ van het jaar.

Dit jaar vervallen de categorieën en kies je zelf om met de prijs iemand te belonen of net aan te klagen. Uit de suggesties van de deelorganisaties heeft Stop The Killings alvast vier nominaties weerhouden, waarvoor de komende maand kan worden gestemd. Op basis van deze stemming zal een jury, samengesteld uit vooraanstaande figuren uit media, vakbonden en sociale organisaties, begin december een definitief oordeel vellen.

Het hoogtepunt van de campagne vindt plaats op 09 december, de vooravond van de internationale dag voor de mensenrechten. Om 19u rollen we de rode loper uit aan de Beursschouwburg (Auguste Ortsstraat 20-28) in Brussel. Een statige decor voor de officiële prijsuitreiking, waar je uiteraard niet op kan ontbreken.

En Stop the Killings zou geen actieplatform zijn, wanneer we niet van de gelegenheid zouden gebruik maken om ook het brede publiek duidelijk te maken dat activisten en syndicalisten in het Zuiden worden vermoord, ontvoerd of gevangen gezet, omwille van hun engagement. Om 18u is er een actiemoment aan het Centraal Station in Brussel, waarvoor we jouw medewerking nodig hebben.

De actie, de officiële prijsuitreiking of gewoon het glas en de gezellige babbel achteraf: redenen genoeg om naar de hoofdstad af te zakken op 09 december. De voornaamste? Jouw deelname maakt een verschil voor de collega’s in Colombia, Guatemala en de Filippijnen. Kijk hier nog maar eens hoe dankbaar de advocaten van de NUPL waren vorig jaar.

Bent u solidair?

  • Breng jouw stem uit voor de ‘Human Rights Award’ en laat ons jouw motivatie weten. Misschien komt deze wel aan bod tijdens de ceremonie.
  • Maak de campagne bekend bij collega’s, vrienden en familie en roep hen op hetzelfde te doen. Alle middelen zijn goed om de nominaties te ‘delen’. Deel dus gerust ook het Facebookevent. 
  • Kom naar Brussel op 9 december en laat zien dat mensenrechten je meer waard zijn dan het doorsturen van het mail, of een ‘like’ op Facebook.

Stop the killings! Justice now!

Campagnemateriaal nodig? Contacteer ons op info@stopthekillings.be. We hebben affiches, flyers, een ppt presentatie met de genomineerden en papieren stembiljetten.

BijlageGrootte
Afbeeldingspictogram affiche STK 2014.jpg614.74 KB
PDF-pictogram Stemformulier STK 14 NL.pdf2.64 MB