Ontmoet de voorzitter van de Filippijnse vakbond KMU

picture

Elmer Labog komt naar België. Stop the Killings profiteert van zijn bezoek om ook u de kans te geven de voorzitter van de Filippijnse vakbond KMU te ontmoeten. Het actieplatform organiseert komende vrijdag een infoavond in Leuven. Zorg dat je er bij bent!

KMU ofwel Kilusang Mayo Uno is een militante Filippijnse vakbond. Anders dan de zogenaamde 'yellow unions' in het land kiezen ze consequent de kant van de werknemers, zijn ze aanwezig op het terrein en komen ze op voor betere arbeidsomstandigheden.

En dat in een land dat door de internationale vakbondskoepel IVV gecatalogeerd staat als één van de kwalijkste landen voor werknemers(rechten). De lonen zijn er laag, de arbeidsomstandigheden slecht en onveilig, de werkloosheid hoog. Een land waar vakbonden worden bestreden en stakingen gebroken.

Er is veel moed nodig om in dergelijke omstandigheden te blijven volhouden en de rechten van werknemers te blijven verdedigen. Elmer Labog, de voorzitter van de KMU, is één van die moedigen. Naar aanleiding van een bezoek aan Europa komt hij graag nog eens langs in België om zijn verhaal te doen.

De inleiding wordt verzorgd door Lien Mertens, studente geneeskunde aan de KUL en net terug van een aantal maanden stage in Filippijnse ziekenhuizen.

Mahubay! ('Wees welkom!')

 

Strijd loont, ook in de Filippijnen.
Ontmoeting met Elmer Labog, voorzitter van de Filippijnse vakbond KMU

Vrijdag 13 februari, om 20u
Romaanse Poort (Lokaal B14), Brusselsestraat 63,  Leuven
(Naast Sint-Pieter ziekenhuis)