Burden of peace: het indrukwekkende verhaal van Claudia Paz y Paz

picture

Op dinsdag 22 maart vertoont ACV Brussel-Halle-Vilvoorde, samen met Stop the Killings, de documentaire 'Burden of Peace'. Maak kennis met Claudia Paz y Paz, Guatemala’s eerste vrouwelijke procureur-generaal, die een moeizaam, maar dapper gevecht voor rechtvaardigheid voert in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Corruptie en straffeloosheid zijn aan de orde van de dag.

Een Nederlandse documentairemaker volgt Claudia Paz y Paz vanaf haar aantreden bij het Openbaar Ministerie in 2010 tot haar vertrek in 2014. Paz y Paz heeft zich tot doel gesteld het corrupte politie- en justitieapparaat om te vormen en de straffeloosheid in haar land aan te pakken. In Guatemala komt slechts twee procent van de moordzaken voor de rechter.

Bovendien zijn de verantwoordelijken van de genocide op de Mayabevolking in de jaren tachtig nooit vervolgd. Zij bekleden zelfs hoge politieke functies. Claudia is ervan overtuigd dat de spiraal van geweld alleen kan worden doorbroken wanneer de daders van mensenrechtenschendingen uit het verleden eindelijk verantwoording afleggen in de rechtszaal.

Ontdek het indrukwekkende verhaal van de moedige Claudia Paz y Paz, op dinsdag 22 maart in de gebouwen van het ACV in Brussel. De film wordt ondertiteld in het Nederlands, de inkom is gratis.

Aanbevolen!

 

Praktisch:

  • Dinsdag 22 maart, om 19u
  • ACV Brussel (Zaal Cardijn), Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel
  • Georganiseerd door ACV Brussel-Halle-Vilvoorde en de steungroep 'Solidair met Guatemala'
  • Met medewerking van Beweging.net, Wereldsolidariteit, 11.11.11 Brussel & Stop the Killings