ex-politiek gevangene Axel Pinpin op bezoek in België

FILIPPIJNS EX-POLITIEK GEVANGENE AXEL PINPIN IN BELGIE

Op dinsdag 21 en woensdag 22 april doet Filippijns artiest en ex-politiek gevangene Axel Pinpin ons land aan. Hij kwam vorig jaar na twee jaar en vier maanden gevangenschap vrij.

Mr. Pinpin studeerde af in 1992 als landbouwkundige. Hij werkte bij verschillende landbouwbedrijven op lokaal en internationaal niveau. In 1996 werd hij aangesteld als Senior Science Research Specialist bij het department van Wetenschap en Technologie. In 2000 maakte hij de overstap naar de Filippijnse boerenbeweging, waar hij sindsdien onderzoek doet in zijn thuisprovincie, Cavite.

Op 28 April 2006 werd Axel Pinpin, samen met 4 andere boerenleiders, ontvoerd door overheidsagenten en militairen in de stad Tagaytay...

Pas na 7 dagen werd hun arrestatie openbaar gemaakt bij de media. De 5, beter bekend als de 'Tagaytay 5', werden vastgehouden op verdenking van rebellie. Na 28 maanden illegaal gevangenschap, werd de zaak door het regionaal gerechtshof verworpen omwille van een gebrek aan bewijzen.
 
Mr. Pinpin is ook bekend als een poëet, artiest en free-lance schrijver. Hij bracht onlangs zijn tweede gedichtenbundel uit, die hij schreef tijdens zijn gevangenschap.

Axel zal aanwezig zijn op de actie van het platform Stop the Killings tegen de politieke repressie op de Filippijnen op woensdag 22 april om 18u30 aan de Filippijnse ambassade.

Axel is op dinsdag en woensdag beschikbaar voor interviews op 0473/28 76 73