STK campagne 2009: Focus op verdwijningen

In 2007 verdween de Filippijnse activist Jonas Burgos. Hij was 37 en als landbouwkundige actief binnen de progressieve boerenvakbond Alyansa ng Magbubukid sa Bulacan. Jonas Burgos is maar één van de vele honderden activisten die zijn verdwenen sinds president Arroyo in 2001 aan de macht kwam, maar de afgelopen jaren is zijn verdwijning een echt symbooldossier geworden voor de politieke repressie in de Filippijnen. We hebben het dit jaar dan ook gekozen als onderwerp van onze Stop the Killings campagne en onze traditionele actie op 10 december, de internationale mensenrechtendag.

Om de problematiek van politieke verdwijningen ook hier een gezicht te geven zullen we de komende maand een uitgebreide opsporingscampagne rond Jonas Burgos op poten zetten. Deze campagne werd officieel gelanceerd op 17 november in aanwezigheid van Edita en Jayel Burgos, respectievelijk moeder en broer van Jonas Burgos. Zij maakten ons nog maar eens duidelijk hoe belangrijk het is druk te blijven uitoefenen op de regeringen om een halt toe te roepen aan deze gruweldaden. Nogmaals een warme oproep dus voor 10 december!

  • Doe mee met onze grootschalige opsporingscampagne : verspreid zoveel mogelijk affiches en flyers van de vermiste Jonas Burgos in het straatbeeld (bij je bakker, in de bibliotheek, het zwembad, aan je raam ...)
  • Toon je solidair en maak een foto met de affiche "Waar is mijn broer" of "Ik ben de zus van" en stuur deze op naar info@stopthekillings.be. Hij wordt vertoond op deze website en geprojecteerd op 10 december.
  • Kom massaal naar de actie op donderdag 10 december om 18u30 op het Albertinaplein!

Vanuit Leuven wordt een bus ingelegd! Vertrek om 17u30 aan Parking Bodart. Inschrijven kan op lbc-nvk.leuven@acv-csc.be of via 016/219430. Laat uw telefoonnummer en email achter.