Tine Van Rompuy door ACW verkozen tot sociaalste mens van 2009!

ACW verkiest ieder jaar een "sociaalste wezen van het jaar". Dit jaar is de winnares voor ons geen onbekende: Tine Van Rompuy, met een groot hart voor de Filippijnen en zeer actief in het platform STK, werd verkozen tot sociaalste mens van 2009. Proficiat Tine!
Hieronder een citaat uit De Gids, februari 2010, publicatie van ACW:

Een sociaal renaissancemens avant la lettre. Door sommigen ook daarom precies verkozen boven de anderen: “Tine is met alles bezig”. Syndicaal bezig als delegee van LBC-NVK. Politiek bezig via PVDA+. En aan de overweldigende steun te merken overal goed bezig. In Gasthuisberg als hoofdverpleegkundige. In de Filippijnen met de “Stop the Killings”-beweging. In de media met de miljonairstaks. In de witte woede als militant. En zeker ook goed bezig in de familie, want van ongeveer de hele clan Van Rompuy kregen we stemmen binnen. Wie zijn wij om die tegen te spreken. Daarmee werd 2009 voor de Van Rompuy’s een boerenjaar. Eerst Herman als eerste voorzitter van de Europese Raad. En nu Tine op een nog hoger schavotje: het sociaalste wezen van 2009. Ondersteund door mooie mails. Een bloemlezing:
“een enorme morele steun voor de Filippino’s”;
“geen blinde PVDA-geïndoctrineerde, maar het lef om haar overtuiging te volgen, zowel tegen de mensen rondom haar als tegen bepaalde argwanende hardcore PVDA’ers”;
“meer nodig van die mensen met het hart op de juiste plaats, zonder dikke nek, met helpende handen en hersens”;
“steeds haar rustige eenvoudige zelf in de mediaoptredens”;
“omdat ik als ABVV-delegee (arbeiders) voor de verandering eens op iemand van het ACV (bedienden) wil stemmen";
“een geweldige, lieve, behulpzame kracht op het werk, met luisterend oor, met emotionele intelligentie en veel vakkennis en ervaring”.

Een volledige lezing vind je op de website van De gids. Met daarin ook een mooie over de miljonairstaks: “Als wij binnen vijf jaar de eerste millenniumdoelstelling willen halen, dan zal dat meer afhangen van het bestrijden van de extreme rijkdom dan van het bestrijden van
de armoede”. Doordenkertje. Doordoen, Tine.

Bron: Publicatie De Gids februari 2010.